Logga in med ditt studerandekonto

Logga in med e-legitimation

Du kan även logga in med e-legitimation.
Om du inte har ett konto sedan innan kommer
ett konto att skapas åt dig när inloggningen slutförts.

 

Ansök till Vuxenutbildningen Järfälla

Så gör du en ansökan

 1. Logga in med e-legitimation eller skapa ett användarkonto.
 2. Titta i kurskatalogen och välj de kurser du vill söka så att de hamnar i kurskorgen. Tvärtom går också bra - att välja kurser först och sedan logga in.
 3. Gör alla steg i ansökan och bifoga betyg och andra dokument som efterfrågas. Avsluta med att skicka ansökan.
 4. För att följa vad som händer med din ansökan, klicka på rubriken Mina sidor.
   

Om du vill ändra eller lägga till något i din ansökan

Har du ansökt fel eller vill lägga till någon kurs, har du möjlighet att lämna in en ny ansökan till och med sista ansökningsdag för aktuell kursstart. Så här gör du:
 • Om din ansökan inte är behandlad kan du lämna återbud på din första ansökan och därefter göra en ny.
 • Om din ansökan är behandlad kan du göra en ny ansökan, men observera att din första ansökan därmed blir ogiltig. Det är därför viktigt att din nya ansökan är komplett.
 

För dig som söker kurspaket

Om du vill ansöka till ett kurspaket måste du:

 1. Göra din ansökan till utbildningen på ansökningswebbenlänk till annan webbplats. Bifoga dina betyg digitalt när du gör din ansökan. Betygen ska vara sådana som krävs för att gå utbildningen. Motivera i din ansökan varför du vill gå utbildningen.
 2. Träffa en studie- och yrkesvägledare för att göra en studieplan. Boka tid via kontakt@jarfalla.se. Till mötet med vägledaren tar du med information om den utbildning du vill söka.

  Vi behandlar inte ofullständiga eller sena ansökningar.
   

Utbudet i katalogen

Observera att om du saknar någon utbildning/kurs i katalogen, så ska du vända dig till aktuell skola för information. Det är skolorna själva som lägger in sina utbildningar i katalogen.
 

Ansökningsdatum

 
   
2017  
Start Ansök senast
9 januari 13 november 2016
13 februari 18 december 2016
20 mars 22 januari
24 april 26 februari
29 maj 2 april


 

Antagningsbesked

Om du gjort en ansökan till Vuxenutbildningen i Järfälla, loggar du in på ansökningswebben för att se om du är antagen. På startsidan kan du se en översikt av dina ansökningar. För att se meddelanden, klicka på länken Visa alla ansökningar. Dessa lägen kan din ansökan ha:

 • Under behandling - din ansökan utreds fortfarande
 • Ansökan godkänd - Kompetenscentrum har godkänt din ansöka, men skolan har inte behandlat ansökan än. Det är skolan som gör den slutliga antagningen och skickar kallelse till dig. kallesle får du cirka två veckor innan kursstart.
 • Ej antagen - Kompetenscentrum har inte godkänt din ansökan.

Om du har frågor om antagning och kallelser, var vänlig vänd dig direkt till den skola du sökt. 
 
OBSERVERA!
Om du inte har godkänt betyg på föregående kurs

Det är ditt eget ansvar att meddela skolan om du inte kan starta kursen på grund av att du inte har godkänt betyg från föregående kurs. Detta gäller kurser som följer på varandra, exempelvis Svenska 2 efter Svenska 1. Om du har frågor om vilka kurser det gäller, kontakta skolan för mer information.
 
 

Om kursen inte startar

Om kursen du sökt har för få sökanden kan skolan besluta att inte starta kursen. De ska då meddela dig snarast så att du kan söka till motsvarande kurs hos en annan anordnare.

Du måste byta skola senast en vecka före kursstart. Gör så här:

1. Leta upp kurs hos annan anordnare.
2. Kontakta anordnaren för att höra om kursen startar och om det finns plats.
3. Be administratör/syv på aktuell skola att kontakta kontakt@jarfalla.se och bekräfta att de kan ta emot dig. Byten måste meddelas senast en vecka före skolstart annars hänvisas du till att göra en ny ansökan till nästa period.

När vi har fått besked från skolan godkänner vi bytet, och skolan skickar därefter dig en kallelse till kursstart. Har du frågor om kursstarten så kontakta skolan direkt.

OBS! Du behöver inte besöka Kompetenscentrum för att genomföra skolbytet.

Saknar du ett studerandekonto?

Nyheter

 • Om du väntar på ett betyg

  2014-06-12

  Förutsättningen för att vi ska kunna skicka betyget till betygsdatabasen Beda, är att 1. din skola har satt betyget på vår betygswebb, 2. att vi fått den så kallade betygskatalogen på papper. Om du inte kan se ditt betyg på Mina sidor, har skolan inte satt betyget. Då måste du höra av dig till skolan och påminna dem.

Kurskatalogen

I kurskatalogen har du möjlighet att se vilket utbud av kurser som finns att söka till.

Till Kurskatalogen

Alvis logo Alvis från Gotit